Mipa
Home / Mipa
Mipa

  MIPA AG je osnovana 1948 godine od strane gospodina Paul Mittermayer-a, pod imenom Paul Mittermayer GmbH, Lack- und Farbenfabrik u Landshutu. Nakon kontinuiranog širenja na našoj lokaciji u Landshutu, 1995 godine, preselili smo se u naše sadašnje sedište u Essenbach-u ,koje se nalazi nedaleko od Landshuta, na oko 10 km. Tokom 2001 godine,ime kompanije je promenjeno u MIPA AG . Kompanija nastavlja da postoji kao akcionarsko društvo u vlasništvu porodice bez kotacije na berzi. Od 2003 ,Streicolor AG , Frauenfeld / Švajcarska postaje drugi proizvodni pogon koji je takođe deo MIPA AG grupe . Zbog akvizicije Henelit GmbH u januaru 2008 ,dodatno postrojenje za proizvodnju se nalazi u Villach-u, Austrija .

  Koncentrisali smo našu proizvodnju tokom prvih godina na sledeće proizvode :

  • brzosušiva boja
  • uljana boja
  • uljani kitovi


  Naš asortiman proizvoda i proizvodnih grupa danas obuhvata sledeće :

  • auto refinishing boje
  • sistemi za boju i lakiranje
  • industrijske boje
  • zaštita drveta i impregniranje
  • zidne i fasadne boje
  • poliester gitovi / fileri
  • sistemi pasta


  Brz porast prometa tokom poslednjih godina je rezultat našeg asortimana proizvoda koji je stalno u skladu sa zahtevima tržišta ,konstantnom i novom, daljem razvoju naših proizvoda , kao i sa zahtevima krajnjeg korisnika za precizno uklopljenim proizvodima, od dizajna pakovanja do međunarodnih oznaka . Pored sopstvenih proizvoda , koji se prodaju pod zaštićenim logom MIPA , Pro Mix i RELO , mi takođe prodajemo robu od drugih proizvođača uglavnom kroz naše specijalizovane maloprodajne objekata u Landshutu , Regensburgu , Erdingu , Degendorfu i Augsburgu .

  MIPA AG je danas akcionar u sledećim preduzećima :

  • Mipa AG , Švajcarska
  • Mipa Niederlande B.V. , Holandija
  • Mipa Paints Ltd , Engleska
  • Mipa Coatings Kft . , Mađarska
  • Mipa Color Kft . , Mađarska
  • Mipa Autolack s.r.o , Slovačka Republika


  Broj zaposlenih je porastao u periodu između 1988 i 2008 , za više od 500% ,od 40 zaposlenih davne 1988 , na oko 460 danas . Ova cifra se sastoji od zaposlenih u administraciji , laboratorije ,proizvodnje i skladištenja u Essenbachu , kao i od zaposlenih u specijalizovanim prodavnicama . Kompanije iz MIPA Grupe zapošljavaju osoblje od približno 900 ljudi širom sveta .

  Niz kupaca sa kojima MIPA AG radi zajedno uključuje specijalizovane prodavnice i profesionalne korisnike u trgovini i industriji . Sve u svemu , mi snabdevamo 5000 kupaca u 75 zemalja u ovom trenutku.

  Učešće izvoza u prometu kompanije je trenutno oko 60 % . Nabavka sirovina i trgovina se obavlja , 90% u Nemačkoj .

  MIPA AG nosi naziv Profesionalni sistemi premazivanja . Odgovarajući na ovaj lajtmotiv razvijamo , proizvodimo i prodajemo premaze sa glavnim akcentom na boju i lakove .

  Naši proizvodi su uvek vezani za sistem . Mi nismo zadovoljni sa jednostavnom ponudom jednog proizvoda našim klijentima i brinemo o našim klijentima u svim fazama procesa bojenja . Osim toga , nudimo različite proizvode kao dopunu ili kombinaciju, u odnosu na glavni proizvod . Većina naših proizvoda poseduje konstantno visok kvalitet , brojne varijacije u boji i nivou sjaja , koji mogu da se proizvode pomoću sistema nijansiranja.

  Kupac, koji je krajnji cilj naših proizvoda MIPA, je profesionalni lakirer prisutan u trgovini i industriji . Mi smo podredili naš kvalitet, informacije i logistiku za ovu klijentelu . Na taj način ,mi blisko sarađujemo sa našim trgovačkim i komercijalnim partnerima,koji takođe snabdevaju isti tip kupaca .

  MIPA AG je kompanija aktivna širom sveta, sa kupcima u vezi partnerstva koja pozdravlja razmenu znanja . Mi smo partner našim kupcima ,a kupci su naši partneri u stalnom poboljšanju naših proizvoda .

  Još vise nego što propisuju zakonski uslovi , Mipa se ističe u razvoju , proizvodnji i komercijalizaciji naših proizvoda , što je od značaja za zaštitu životne sredine i prirodnih resursa . Glavni akcenat leži u zaštiti obojenih objekata , kao i korišćenje ekološki sirovina i sistema za lakiranje .

Pretraga sajta