mipa-slider.jpg
product3.jpg
Mipa SE -istorija kompanije

Godine 1948, MIPA SE je osnovana kao Paul Mittermaier GmbH, Lack- und Farbenfabrik, Paul Mittermaier u Landshut / Germany. Posle višegodišnjeg kontinuiranog ekonomskog rasta u fabrici u Landshutu, kompanija se preselila u Essenbach / Nemačka 1995/1996, na udaljenosti od 10 km do Landshut-a. 2001. godine naziv i pravni oblik kompanije su promenjeni u MIPA AG. Od tada, preduzeće postoji kao porodična kompanija koja se ne nalazi na berzi. U januaru 2015, kompanija je promenila svoje ime u MIPA SE, ali zadržava prirodu nezavisnog porodičnog preduzeća.


Danas, zahvaljujući tradiciji osnivačke porodice, kompanija ima istoriju dugu više od 100 godina u proizvodnji lakova i auto boja.

Da bi postigla međunarodno značajnu poziciju na tržištu, MIPA SE dosledno proširuje svoje strukture i ojačava ih od tada. Grupa je do sada imala šest proizvodnih lokacija i mogla je pokriti čitav spektar auto boja i različitih vrsta premaza.


Ciljevi kompanije

Proizvodni program danas se sastoji od sledećih proizvoda i grupa proizvoda:

- auto boje
- industrijske boje
- boje i lakovi za kućnu upotrebu
- zidne i fasadne boje
- poliester kitovi
- mix sistemi

Pojedinačni proizvodi evoluiraju u inovativne i složene sisteme, koji pokrivaju sve korake profesionalnog procesa lakiranja. Ovi sistemi lakova i auto boja trajno su prilagođeni zahtevima profesionalnih korisnika i stanja opreme.

Investicije, rast i uspeh

Investicije, inovacije i uspeh su neizostavno povezani sa kompanijom MIPA. Tek 1996. godine kompanija se preselila u glavni pogon u Essenbachu, jednoj od najsavremenijih fabrika boja u Evropi. Iz godine u godinu investicije u mašine, uređaje i prostorije povećavaju kapacitete i kvalitet proizvoda.

Brzo povećanje prometa u poslednjih nekoliko godina rezultat je tržišno orijentisanog asortimana proizvoda, kontinuiranog razvoja novih proizvoda i poboljšanja postojećih proizvoda, kao i savršenog dizajna proizvoda koji zadovoljava potrebe korisnika u pogledu od ispravnog pakovanja do međunarodnih oznaka . Pored sopstvenih proizvoda, koji se prodaju pod registrovanim zaštićenim žigovima Mipa, Pro Mix i ostalih brendova, MIPA SE prodaje robne proizvode drugih proizvođača u maloprodajnim objektima Mipa.

Broj zaposlenih povećao se na više od deset puta u periodu od 1988. do danas: počev od 40 radnika do danas, oko 470 zaposlenih. Ova brojka se sastoji od zaposlenih u administraciji, laboratorijama, proizvodnji i skladištenju u Essenbachu, predstavnicima prodaje, kao i zaposlenima u maloprodajnim objektima. Preduzeća grupe Mipa zapošljavaju više od 900 ljudi širom sveta.

Izvoz kompanije trenutno iznosi oko 60%. S druge strane, 90% sirovina je kupljeno u Saveznoj Republici Njemačkoj

Klijenti

Klijentela, na koju cilja MIPA SE, pored profesionalnih trgovina obuhvata profesionalne korisnike u industriji takođe . U ovom trenutku pružamo usluge i proizvode za više od 5000 kupaca, u više od 80 zemalja.

Svaki proizvod zadovoljava zahteve kvaliteta klijentele za koje je razvijen. Pošto kompanija posluje na međunarodnom nivou i u različitim segmentima tržišta, raznovrsnost proizvoda i zahtevi kvaliteta su višestruki. Našim tehničarima za aplikaciju proizvoda će biti drago da vam pomognu da pronađete najbolji proizvod za vaše projekte koji ispunjavaju željene zahteve.

Preuzmite kataloge

Naziv dokumenta Format Veličina Preuzmi
MIPA GENERALNO.pdf pdf
2.63 Mb Preuzmi
MIPA BC MIX.pdf pdf
1.26 Mb Preuzmi
MIPA OC MIX.pdf pdf
1.46 Mb Preuzmi
MIPA WBC MIX.pdf pdf
1.89 Mb Preuzmi
MIPA PUR HS.pdf pdf
1.93 Mb Preuzmi
MIPA EXPRESS SISTEM.pdf pdf
828.23 Kb Preuzmi
Mipa non-paint materijal.pdf pdf
5.56 Mb Preuzmi
Mipa katalog industrija 2020.pdf pdf
6.69 Mb Preuzmi
Mipa sprejevi 2020.pdf pdf
2.03 Mb Preuzmi
autorefinish 2023.pdf pdf
1.97 Mb Preuzmi
industrija 2023 baze.pdf pdf
1.94 Mb Preuzmi