Naša firma je osnovana 1991 godine, i od osnivanja firme , naša osnovna poslovna orjentacija bio je autorefinish i auto boje . Kako se firma razvijala konstantno, 1996 smo postali uvoznici i ekskluzivni distributeri brenda Mobihel, auto refinish odeljka slovenačke firme Helios, za područje Srbije.

Veliki korak napred u razvoju firme bio je dobijanje ekskluzivnog prava za distribuciju DuPont refinish (sada Cromax) materijala za Srbiju i Crnu Goru 1999 godine,uključujući Kosovo i Metohiju, a od 2011 i za Bosnu i Hercegovinu. U proteklih 12 godina, razvili smo respektabilnu mrežu miks mašina instaliranih kako u radionicama , tako i u maloprodajnim objektima specijalizovanim za auto boje. Napornim radom i promovisanjem brenda na terenu i u Cromax trening centru, postigli smo i drugi važan cilj-veliki broj lakirera koji koriste konkurentske materijale, kada razmišlja o budućnosti, razmišlja o Cromax miks sistemu.

Od početka 2005 godine, postali smo ekskluzivni uvoznici nemačkog auto refinish brenda Mipa za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju. Zbog najboljeg odnosa cene i kvaliteta u ekonomskom segmentu tržišta boja i pratećih materijala , Mipini proizvodi zauzimaju lidersku poziciju u regionu. U segmentu komora za farbanje, Spin company d.o.o. je partner grčke firme FEA. Komore i oprema odgovaraju svim važećim EU standardima koji se tiču zaštite životne sredine.

Spin company je jedan od distributera 3M East AG za Srbiju i Crnu Goru, i ekskluzivni dobavljač 3M automotive materijala za Fiat Automobile Srbija. Posebno želimo da istaknemo da svi polaznici obuke u našem trening centru prolaze i obuku za rad sa 3M materijalima- od alata , brusnih materijala do sredstava za poliranje.

Od početka marta 2009, Spin company d.o.o. je distributer auto refinish materijala španske firme Roberlo. Ova firma je jedan od lidera u proizvodnji metal kitova, prajmera, lakova i zaštita u Evropi, a naročito se ističe odnosom cene i kvaliteta.

Od juna 2013. godine Spin company je ekskluzivni uvoznik i distributer abraziva Indasa iz Portugalije, koja nudi verovatno najbolji odnos cene i kvaliteta u ovom segment tržišta.

Na kraju, veoma bitan segment našeg poslovanja su industrijske boje, i to proizvodnja boja za antikorozivnu zaštitu po licenci firmi Mipa i Henelit. Sistemi boja koje nudimo zadovoljavaju sve potrebe korisnika na ovom izuzetno zahtevnom tržištu. Ovaj segment je osnovna delatnost naše ćerke firme Alfa color d.o.o. (https://alfacolor.rs/)

Svi proizvodi iz naše ponude mogu se kupiti u našim distributivnim centrima u Kragujevcu i Beogradu, kao i u našem maloprodajnom objektu u Kragujevcu.

Ono što nas izdvaja od konkurentskih firmi je naš regionalni Cromax trening centar za bivšu Jugoslaviju i Bugarsku. Svi naši partneri su se uverili u kvalitet treninga, tehničke podrške i usluga u trening centru.


Vidimo se u Spinu jer PROFESIONALCI SE RAZLIKUJU!!!